Als jong meisje was ik meermaals per week te vinden in het zwembad, waar ik samen met mijn hele gezin fanatiek aan wedstrijdzwemmen deed.

Rond de pubertijd is er een korte periode verloren gegaan waarin ik niet intensief heb gesport maar al snel kwam kracht- en vechtsport op mijn pad. Ik kreeg een ongeluk waardoor ik een periode moeilijk kon lopen en moest revalideren.

Je raadt het al, daar hoort (specifieke ) fitness bij.

Ik kan wel stellen dat mijn liefde voor fitness rond deze periode ook is begonnen.

Ik volgde op dat moment nog een opleiding (sociaal pedagogisch werk niveau 4) en liep stages in de gehandicaptenzorg.

Na mijn revalidatie traject, ben ik lid geworden van een sportschool waar ik aan fitness deed en tevens de bekende groepslessen volgde.

Na een leuke periode ruilde ik die groepslessen in voor boksen, kickboksen, muay tai en bootcamps, naast mijn fitness.

Toen ik 19 jaar oud was studeerde ik af aan de SPW en een half jaar later is mijn carrière in de gehandicaptenzorg gestart.

Zwaar en intensief werk, zowel fysiek als mentaal, onregelmatige werktijden en een onderliggend PTSS (onbewust) zorgden er op een dag voor dat mijn lichaam ging protesteren. 

Ik kwam in een burn-out terecht, had dagelijks pijn en vermoeidheidsklachten.

Toen ik op een dag uitvalsverschijnselen in een arm kreeg, meldde ik mij ziek op mijn werk. Hier gaat een periode van onderzoek overheen; waar komen de klachten vandaan. Als ik frequent aan sport deed, leken mijn klachten verminderd aanwezig t.o.v. rustdagen. Vreemd toch?

Totdat ik opnieuw in een revalidatie traject terecht kwam, het zogenaamde MER traject, waarbij de PTSS werd gediagnostiseerd en later kon worden behandeld.

Ook in dit traject kwam lichamelijke training weer terug.

Niet alleen voor het fysieke aspect, ook voor het psychische aspect speelde wederom een grote rol. 

Deze periode in mijn leven is de ommekeer geweest de carrière switch te maken naar personal trainer.

Ik was tenslotte al zo lang en veel bezig met sport en voeding, ik werd er happy van, kreeg ernaast ook het figuur wat ik wilde en ik had altijd een uitlaatklep.

In 2015 heb ik mijn vaste contract in de woonbegeleiding ingeruild voor de studies tot personal trainer aan de AALO, met als doel mensen op een andere dan voor mij bekende manier, te helpen met het behalen van doelstellingen. 

De opleidingen bestonden uit 4 delen, welke ik in 2 perioden hebben moeten opsplitsen doordat de zwangerschap ( die volgens de artsen lang zou uitblijven ), tijdens deel 2 van de 4, plots aanklopte. 

Op 29 maart 2016 ben ik, na 9 maanden vol klachten en 30 kg verder, bevallen van mijn prachtige dochter Lea-Lee waarna ik vrij snel mijn opleidingen weer heb opgepakt en al mijn diploma's succesvol behaalde. 

Naast fitness, ben ik in deze periode ook gestart met crossfit.

1 juli 2017 was de dag dat ik mijn naam en merk lanceren mocht : mijn bedrijf Fanatix werd geboren. Tegelijk met het aanbieden van personal training, startte ik tevens met een bootcamp groepje.

Vandaag de dag is het bootcamp groepje uitgegroeid tot 3 vaste lessen per week naast alle personal training sessies die ik gedurende de week verzorg. 

In de zomer van 2019 verliet ik mijn startlocatie en richtte mijn plekje in op de Reeweg.

Vanaf augustus kwam ook mijn zorghart weer tevoorschijn en ben ik ook weer werkzaam in de zorg als Life coach bij momenteel 2 cliënten.

 

In de zomer van 2021 richtte ik mijn privé plekje in op een locatie in Eygelshoven. 
Echter kwam aan the pink gym in 2023 toch een einde en mocht ik op 1 juli de sleutels van mijn nieuwe (hopelijk laatste) locatie in ontvangst nemen. Vanaf 17 juli zijn mijn nieuwe deuren geopend op een toplocatie, een hele fijne ruimte gelegen in Heerlen en wel bij sportcomplex Kaldeborn.

 

In november vorig jaar ben ik tevens benaderd door Alex Moonen, de sterkste man van Nederland betreft een mogelijke samenwerking.
Uiteraard kun je als trainer geen beter compliment ontvangen dan dat iemand met een dusdanige naam in de sportwereld, een samenwerking met je wilt starten vanwege de kwaliteiten die je bied en laat zien.
Alex runt een supercoole gym genaamd ''De kracht van het zuiden'' in Merkelbeek waar ik sindsdien met regelmaat te vinden ben voor eigen training, activiteiten onder de members maar inmiddels ook om lessen te verzorgen.
Op 3 maart 2023 gaf ik mijn eerste women only groepsles op deze locatie en dit is vanaf dit moment vaste prik geworden op vrijdag om 19.00 uur.
Verder ben ik ook op deze locatie inzetbaar voor personal training en gaan we zien wat deze toffe samenwerking verder nog mag brengen.


Ondanks alle chaos en drukte als alleenstaand moeder met een bedrijf, geniet ik elke dag van de keuzes die ik gemaakt heb en ervaar ik veel plezier en voldoening aan het coachen van verschillende mensen met verschillende doelen in verschillende levens. 

Ik houd mijzelf bezig en tegelijkertijd in balans door mijn dagelijkse input aan sport, voeding en mindset en dat is precies wat ik anderen ook gun.

 

If you can dream it, you can do it !

 

Voor meer informatie ben ik bereikbaar per telefoon, e-mail of whatsapp

E-mail: info@fanatix-pt.nl 

Telefoon/whatsapp: 0634467706

Klik op de knop hieronder voor direct contact via whatsapp